ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΥΜΦΕΣ!
22 Δεκεμβρίου, 2017

Συμβουλές για τον Γάμο – Βάπτιση

Σας δίνουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές και ιδέες, αν φλερτάρετε με την ιδέα του το γάμου και της βάπτισης μαζί! Ο γάμος, βέβαια, θα λάβει χώρα πριν από τη βάπτιση, ενώ η όλη διαδικασία των δύο μυστηρίων θα διαρκέσει αρκετά. Άρα, φροντίστε για το πού θα ξεκουραστεί το μικρό σας αγγελάκι μέχρι να έλθει η σειρά του να… πρωταγωνιστήσει! Να έχετε μαζί το καρότσι του, για να το κάνουν βόλτα γιαγιάδες και θείοι, αν αρχίσει να διαμαρτύρεται! Σκεφτείτε, επίσης, τους καλεσμένους σας και ιδιαίτερα εκείνους των μεγαλύτερων ηλικιών. Τα καθίσματα πρέπει να επαρκούν, για να μπορέσουν όλοι να απολαύσουν τα δύο μυστήρια.
Μια καλή ιδέα είναι να έχετε παρανυφάκια… Μια πιο καλή ιδέα είναι τα παρανυφάκια να έχουν ενεργό δράση και στη βάπτιση! Σκεφθείτε τα να πλαισιώνουν την κολυμπήθρα, με τα γλυκά και αθώα χαμογελάκια τους, «προστατεύοντας» το μικρό σας! Πόσο όμορφη εικόνα…
Και με το νυφικό σας… τι θα γίνει; Θέλετε να είναι ακριβώς όπως το ονειρευτήκατε, αλλά πρέπει να σας επιτρέπει να κινηθείτε πολύ άνετα, καθώς έχετε και τη βάπτιση του μικρού σας! Η νονά και ο νονός θα έχουν σημαντικό ρόλο, αλλά σίγουρα ο μικρός σας άγγελος θα χρειαστεί πολλές φορές την αγκαλιά σας. Επιπροσθέτως, είναι και τα κιλά της εγκυμοσύνης που μπορεί να σας προβληματίζουν, για το αν θα μπορέσετε να φορέσετε το νυφικό των ονείρων σας. Μην αγχώνεστε! Οι επιλογές σε νυφικά είναι αμέτρητες, ενώ υπάρχουν ειδικοί στους οίκους νυφικών που θα σας ετοιμάσουν το ιδανικό νυφικό φόρεμα. Εκείνο που θα καλύπτει τα κιλά της εγκυμοσύνης που… έμειναν, αλλά θα είναι και το φόρεμα που θα σας κάνει να δείχνετε άψογες και να αισθάνεστε άνετες.
Αν σκοπεύετε να κάνετε δεξίωση μετά τα δύο μυστήρια, φροντίστε να επιλέξετε ένα χώρο κοντά στην εκκλησία. Τόσο οι καλεσμένοι μεγαλύτερης ηλικίας, όσο και οι μικροί σας καλεσμένοι -εκείνοι που θα έλθουν πιο πολύ για να δουν το νεοφώτιστο- δεν θα ταλαιπωρηθούν αν η δεξίωση είναι κοντά.
Έχετε σκεφθεί πώς θα απασχολήσετε τους μικρούς σας καλεσμένους, κατά τη διάρκεια της δεξίωσης; Η δεξίωση δεν θα αφορά μόνο το μυστήριο του γάμου. Θα υπάρχουν και παιδιά, καλεσμένα της βάπτισης. Ένας κλόουν θα ήταν μια καλή ιδέα, ώστε όλοι να είναι ευχαριστημένοι. Μικροί και μεγάλοι, και όλοι θα διασκεδάσουν…
Tους μικρούς καλεσμένους σας να τους υπολογίσετε και όταν θα οργανώσετε το μενού της δεξίωσης. Δεν θα πρέπει να υπάρχουν και μεζεδάκια για εκείνους; Για παράδειγμα, μίνι σάντουιτς, κεφτεδάκια, τυροπιτάκια, πιτσάκια…
Και με τα προσκλητήρια; Τι θα γίνει στην περίπτωση του γάμου και της βάπτισης μαζί; Στον ίδιο φάκελο, σίγουρα, μπορείτε να βάλετε δύο! Εναλλακτικά, το κείμενο μπορεί να είναι ένα, αλλά να αναφέρεται -με περίτεχνο τρόπο- και στα δύο μυστήρια.
Μην αμελήσετε να βάλετε μερικές πινελιές… παιχνιδιάρικες και στη γαμήλια τούρτα! Γάμος και βάπτιση θα είναι το event, σε αυτό θα πρέπει να παραπέμπει το γλυκό. Ίσως η κλασική και λευκή γαμήλια τούρτα δεν είναι η κατάλληλη επιλογή. Τι θα λέγατε, επίσης, να υπολογίσετε και τους μικρούς σας καλεσμένους, προσθέτοντας παιδικά, μίνι γλυκάκια;
Όσον αφορά στις μπομπονιέρες, μπορεί να είναι διαφορετικές. Με την κατάλληλη επιλογή βέβαια και με ένα μοναδικό και ιδιαίτερο πάντρεμα χρωμάτων και σχεδίων, η μπομπονιέρα μπορεί να είναι μία! Μία ιδαιτέρως ξεχωριστή, που να αντιπροσωπεύει και τις δύο περιστάσεις.
Η πιο σημαντική, βέβαια, συμβουλή είναι να περιποιηθείτε τον εαυτό σας και να χαλαρώσετε, ώστε να απολαύσετε -χωρίς άγχος- τις μαγικές στιγμές που σας περιμένουν! Γιατί είναι πράγματι μαγικό να… χωρέσετε σε μια μέρα τόσες ιδιαίτερες στιγμές ζωής, που θα ξεχειλίζουν από συναισθήματα αγάπης!
Η νύφη, ο γαμπρός και ο νεοφώτιστος άγγελός τους… πρωταγωνιστές στο πιο όμορφο σκηνικό. Γάμος και βάπτιση μαζί… Μια μέρα που θα σφραγίσει την απαρχή της δικής σας οικογένειας… Ελάτε να τα οργανώσουμε όλα, όπως πρέπει, με το προσωπικό σας ύφος και στίγμα!